Wednesday, July 13, 2011

Kemas barang

hari ni dah start kemas brg2 nk balik KL..byk jugak...
byk sgt barang..xde buat ape pn sgt hari ni..

mengemas file2 dokumen suamiku..tejumpe gambar2 lama beliau zaman dulu2..
ade 4 keping gamba zaman2 skolah..hik3...kurus je..aku rasela berat die mase tu half dari berat skarang..hahahahaha..skarang makin berisi...

btul ke lelaki berisi lepas kawin tanda bahagia???harap2 betullah tu...
aku x kesah pn berisi tapi risau psl kesihatan je..sbb tu duk suruh diet..sakit ni boleh dtg tiba2 je..ayahku yg kurus tu pn pernah kene minor stroke..aku slalu pesan kat husben suh ambik ns tu sikit je..jgn mkn mlm makanan berat... tapi sekadar pesanan je la sbb aku x le nk control kuantiti makanan yang diambil suamiku sehari hari..die kn xde kat umah..duk kat labuan kdg2 miri..kdg2 johor..pastu nun jauh di pelantar bila duk dgn kwn..mestila lg susah nk kontrol sbb gi mkn ng kawan..kuar ng kawan..slalu mkn yang best2.. bila balik umah sebulan skali aku plak yang rasa nk mkn best2 gi ajak mkn situ sini..

punca penyakit bermula dari perut..pemakanan kita..

jaga kesihatan k abg...

Tuesday, July 12, 2011

Will be back to KL soon

Sabtu ni 16.07.11 aku akan balik KL balik with my lil baby Qairina..stelah pening kepala mcmana la nk balik KL ni..anak sape nk jaga..brg banyak..tokmi suh Qairina duk kat kuantan je..lepas raya baru ikut mama balik KL..tp mama xnk sbb nt mama rindu bangat kat Qairina...dah la papa xde..mama sorang2 kat Kl tu duk rindu kat Qairina mcmana??? tapi Allah nk tolong..mama dah jumpe pengasuh Qairina..jiran satu level yang tolong cari (makcik Mah) makcik mah ni mak kepada kawan adik aku..kwn angah masa derang kat MRSM Kuantan..menurut makcik mah..pengasuh tu duk depan blok aku tingkat bawah skali..so senang la kn nk hantar anak n nak amik anak xdela kene naik tangga byk kali..rumah aku tingkat atas skali..tingkat lima tu..bygkn masa ngandung Qairina 9 bulan tu duk naik turun tangga..haha..pengasuh tu berusia lewat 40-an..mestila berpengalaman jaga anak kn?anak die dah besar2..ahad ni nk jumpela pengasuh ni..isnin depan dah nk start hantar blaja2 dulu..harap2la ok semuanya...owh..byk sgt benda nk pk lepas balik KL ni..hmm..nak teruskan keje ke nk brenti..ke nk keje sambil blaja..aku dah dpt offer tuk wat master kat UM..masuk 5.9.11 ni (raya ke 6) nmpaknye xle la nk beraya sakan..byk urursan plak lepas tu nk register sume..keje camane?? seminngu sblm deliver Qairina aku kene transfer ke unit lain..yang ni more to IT bukan lg buat enginnering..keje ni kat bangi..jauh nye nak berulang dr gombak ke bangi..sempat keje 3 hari je tu pn duduk2 jebrenti je la..tumpu perhatian kat pelajaran n jaga anak..bukan lama pn..kalo wat full time setahun setengah jer..probability tuk brenti keje tu mmg tinggi la..sempat ke nk keje..blaja lagi..anak kecik lagi..huhuhuhuhuhuhuhuhu...pnjang mengeluh..

Qairina dah 50 hari hari ni..

smalam start tdo dlm buai..x larat dah nk ulik smbil dukung die..ulik sejam..tdo 5 minit..asyik tejaga je..last2 tok ayah die buatkan buai gak..hehehe..kat kl nanti pn nk pasang buai..kat umah pengasuh pn nk bg buai gak..senang byk leh wt keje..setelah 49 hari 49 mlm keletihan jaga nak yg x nk tdo siang nk dukung je 12 jam sejak dlm pantang..x mcm baby lain d..comey btul prangai anak dara mama sorang ni..

mari lihat kecomelan anakku ini..

video

Monday, July 11, 2011

He Left Us...

hari jumaat lalu 8.7.11 my husband start keje setelah hampir 2 bulan bercuti kat rumah..bercuti dgn gaji (gaji pokok je la) mcm die plak bersalin dpt cuti 2 bulan..tu kebetulan je keje tgh shutdown pastu delay lak..dptla cuti..berbaloi la sbb time aku ngndung dulu..husband xde tau..sebulan balik skali je..sadis2..ngndung anak first lak tu husband xde disisi..gi checkup sorang2..tgh org sebelah ade husben die teman..rs nk nangis je time tu..doktor pn tanye..mane husband awk? dua kali checkup die tanye camtu..huwaaaaaa...dah nangis dalam hati..tapi syukur Alhamdulillah..He got chance to spend time with us for 46 days..

yang sbenarnye aku nk cte ni..Qairina dah pandai miss her papa..mlm lepas berpisah kat airport kuantan tu..Qairina tdo x lena..asyik terjaga je sejam skali..huhu..keesokannye pn..die tdo sbelah pg skejap je..pastu asyik nangis nada sedih je..mulut die asyik jebik je kesedihan..tokmi ckp budak ni rindu kat papa die ni..emosi qairina x stabil..huhu..siannye..x sangka baru usia 46 hari dah pandai rindu2..mestila kn?mesti la die rindu papa die tu..keesokannya barula qairina ok..


jom layan gamba2 kami yang kerinduan papa..hihihi..

Monday, July 4, 2011

Dhiya Qairina permata hati mama

Assalam..

Entry pertamaku..
Dhiya Qairina anak pertama mama..lahir pada 24.05.2011(20 Jamadil Akhir 1432H) jam 4.44pagi Selasa (jam kat labour room..kalo jam papa kul 4.40..jam makngah kul 4.38).
Mama lahirkan Qairina di Kuantan Medical Centre..wad 213..mama bersalin normal..tanpa ape2 ubat ubatan..tiada epidural..tiada pain killer..sakit sgt..huhu..sepanjang mama sakit sampai lahirkn Qairina..papa,tokmi dan makngah temankn..tok ayah n paksu dtg mlm masa mama tgh sakit sikit2..tokmi masuk teman mama masa dlm labour room..papa masuk labour room tgk Qairina lahir..papa azan n qamatkan Qairina..pastu suap air zam zam dan belah mulut dgn kurma..ni gamba Qairina lepas sejam lahir..2.74kg ;)

DHIYA QAIRINA..nama yang mama pilih sejak dalam kandungan lagi..seindah nama sebaik pengertiannya..SINAR KEBAIKAN..papa nk letak nama depan tu nurul..tp mama x berkenan..baik mama letak nur..tapi mama dah berkenan sgt nk letak dhiya..

Tiada apa yang seorang ibu inginkn selain melihat anaknya sihat...syukur Alhamdulillah..smoga Qairina jadi anak yang solehah..