Tuesday, July 12, 2011

Will be back to KL soon

Sabtu ni 16.07.11 aku akan balik KL balik with my lil baby Qairina..stelah pening kepala mcmana la nk balik KL ni..anak sape nk jaga..brg banyak..tokmi suh Qairina duk kat kuantan je..lepas raya baru ikut mama balik KL..tp mama xnk sbb nt mama rindu bangat kat Qairina...dah la papa xde..mama sorang2 kat Kl tu duk rindu kat Qairina mcmana??? tapi Allah nk tolong..mama dah jumpe pengasuh Qairina..jiran satu level yang tolong cari (makcik Mah) makcik mah ni mak kepada kawan adik aku..kwn angah masa derang kat MRSM Kuantan..menurut makcik mah..pengasuh tu duk depan blok aku tingkat bawah skali..so senang la kn nk hantar anak n nak amik anak xdela kene naik tangga byk kali..rumah aku tingkat atas skali..tingkat lima tu..bygkn masa ngandung Qairina 9 bulan tu duk naik turun tangga..haha..pengasuh tu berusia lewat 40-an..mestila berpengalaman jaga anak kn?anak die dah besar2..ahad ni nk jumpela pengasuh ni..isnin depan dah nk start hantar blaja2 dulu..harap2la ok semuanya...owh..byk sgt benda nk pk lepas balik KL ni..hmm..nak teruskan keje ke nk brenti..ke nk keje sambil blaja..aku dah dpt offer tuk wat master kat UM..masuk 5.9.11 ni (raya ke 6) nmpaknye xle la nk beraya sakan..byk urursan plak lepas tu nk register sume..keje camane?? seminngu sblm deliver Qairina aku kene transfer ke unit lain..yang ni more to IT bukan lg buat enginnering..keje ni kat bangi..jauh nye nak berulang dr gombak ke bangi..sempat keje 3 hari je tu pn duduk2 jebrenti je la..tumpu perhatian kat pelajaran n jaga anak..bukan lama pn..kalo wat full time setahun setengah jer..probability tuk brenti keje tu mmg tinggi la..sempat ke nk keje..blaja lagi..anak kecik lagi..huhuhuhuhuhuhuhuhu...pnjang mengeluh..

Qairina dah 50 hari hari ni..

smalam start tdo dlm buai..x larat dah nk ulik smbil dukung die..ulik sejam..tdo 5 minit..asyik tejaga je..last2 tok ayah die buatkan buai gak..hehehe..kat kl nanti pn nk pasang buai..kat umah pengasuh pn nk bg buai gak..senang byk leh wt keje..setelah 49 hari 49 mlm keletihan jaga nak yg x nk tdo siang nk dukung je 12 jam sejak dlm pantang..x mcm baby lain d..comey btul prangai anak dara mama sorang ni..

mari lihat kecomelan anakku ini..

video

No comments:

Post a Comment