Saturday, October 15, 2011

malam minggu..

tgh tgk cerekarama..qairina dah tdo..shes doing good today..byk tdo..
hr ni dh dpt tgk astro..siap tgk muvie lg..bini biniku gangster...hehe..best2..

tq my husband sbb psgkn astro n beli tv led lcd..nah ni gamba kami yg happy tgk tv besau..
tgkla kami hapi dpt tgk tv besau..ce tgk mata qaina tu tgh tgk tv..

sbtu lepas kn qairina dah bergolek..isnin hari tu die dh meniarap..good girl anak mama n papa ni..cepat pickup..seminggu dh die pandai meniarap..dah expert skang ni..hehehe..esk mama bwk qairina gi jumpe auntie eh..kite gi umah baru auntie bib kat pajam..mama but puding caramel..rupa puding tu ok..harap2la sedap..sbb buat kukus instead of baked..maklumlah set periuk baru..mama nk beli satu lagi periuk mama bekenan sgt..harga rm115..tgu papa balik la..ye papa!
isetan klcc foodmarket dah bukak skang..so senangla mama nk singgah beli lauk2 ke sayur2 ke otw balik keje..lehla masak!

aiyoyo sedih la plak cite ni..

autie bib dah beli rumah...mama xde pape pn lagi.. ;(
I'm planning to buy a house by the end of the year or early next year..
now tgh cari2 yg mane seswai...

owh...meh tgk short video aksi anak mama ni..










kejadain tidak diingini

kelmarin..hari khamis..rumak cek terbakar..habis 9 buah umah..
kejadian berlku waktu maghrib...xde rezeki..banda nk jadi..kerugian berlaku sekelip mata..
Thanks Allah sbb selamatkan nyawa2 org yg aku syg...semua selamat...

kesiannye..tu lah tempat kecik2 dulu aku suke sgt..sebut je balik kg x sbr nk gi rantau panjang..
nak balik uamh cek..rumah dan juga kedai makan..kedai makan tu diusahakan oleh chengah..
skarang ni cek duduk rumah achik kat gual tinggi..

raya haji ni kalo berpeluang balik kg...aku nk balik tgk..

Sunday, October 9, 2011

x tdo lg..

da tgh mlm..aku x tdo lg..hidung ni meleleh je..sesema,qaina kat sbelah tdo..papa xde cam biase otesen..
pandang qaina.cium die..da besar anak mama ni.skejap je da 4 bln. cian die..die baby lagi..ayat yg biasa aku gune..hari ni qaina da start bergolek nk meniarap la tu,pas tegolek jerit mintak tlg,hehe..x lame lg pandai la meniarap..saba ye anak mama..

update blog ng tab sambil dgr lagu,best gak..rasa mcm nak jual tab ni tp x jd la,sayang,hadiah hubby time ngandung dulu, bley gune tab wat update blog before tdo ke kan.xyah pakai laptop.nk pgg pn senang..kalo pakai ipad besar susah nk pgg n type..lg pn ipad xde camera depan..men game pn ok gak..

hari ni x wat ape pn..basuh baju jemur lipat bj.rumah mmg beeselerak gila.tiap kali laki balik mmg x terurus.x sempat.ye la..balik keje da penat,wiken kuar sbb time hubby ade je la nk kuar gi jalan2.

tibe2 ngntuk lak.tdo dulu.nyte..muah qaina..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 7, 2011

its weekend begin..

Hi my dear blog..how r u?long time not see..
me? not feeling good..harap x jangkit kat qaina..(she's 4 months plus now)
i'm feeling hot..why?biaselah pms..huhuhu..

td aku adela post benda kontoversi kat fb..xde niat pn nk ckp camtu tp aku rase geram..
sbb ternampak status dorang mamat ni tulis lebih kurang camni...
Kalau kahwin duit habis puluh2 ribu sb wang hantaran bengong (tiada dlm Islam) & majlis kawen, then kena tanggung isteri lg,...kalau tak minat,isteri takleh jual nak balik modal balik...hahhahahha...
Kalau beli rumah, duit habes buat deposit, then kena bayar bulan2...tp harga rumah KL meningkat,kalau tak minat boleh jual lebih mahal...
Cuba fikir-fikirkan...
ce korang bace..bodoh kn mamat ni..(sori la kalo mamat ni terbaca blog ni..kalo ko x kawin sampai tua baru padan muka kaw..sbb kaw takut nk tanggung isteri)

aku x nafikan..memamgla :

1. Sebaik-baik wanita adalah yang elok rupanya dan yang paling rendah kadar maharnya.
2. Seberkat-berkat wanita ialah paling sedikit maharnya.
3. “Sesungguhnya yang besar berkat nikah ialah yang sederhana belanjanya"

status aku mendapat kritikan..sbb maybe point aku tulis tu x sampai maksudnye..ye la dah bengang baca status tu terus tulis camtu..so aku pn mlsla nk komen2 balik komen2 org yg komen tuh..

pada pendapat aku la:

memangla watpe buat majlis besar2 membazir..sederhana sudah..tapi kos sederhana skarang n sederhana dulu lain.kan?.dulu beli nasi lemak kat skolah rendah 50 sen..skarng beli 3 x 50 sen..
kalo nk ikutkan hantaran laki bg tu cukup untuk sapot lembu, n kos bahan2 basah..(hantaran below 10k) hantaran ni cuma adat..at least ringankan beban pihak keluarga perempuan..

cuma skarang ni org akad hantaran tu sbg mas kawin (biase belah pantai timur)
mas kawin sebenar beberapa puluh ringgit je...

siyesly..duit hantaran aku dulu hangus camtu je utk byr tu ni..tu pn lembu 2 ekor n bahan2 basah parent aku sapot..duit tu aku gune wat beli goodies tuk tetamu, hadiah tuk org2 tolong tshirt n tudung, byr potographer..beli hantaran nak letak dlm dulang hantaran tuh..sbb aku xde duit..keje baru stahun dgn gaji yg ciput duk plak kat kl..nak kawin lak..sedihnye..duit hangus camtu je..(org lain siap wat set gelang n rantai bagai)

aku ni anak sulong..xde org2 sponser...bukan dari golongan berada..xnak susahkan mak ayah..so semua aku usaha sendiri..(nanti aku nk sponser yang mana mampu time adik2 aku kawin nt..kalo dpt kali kaya laki die la je la sponser sume..hihik...doa2la kakak kaw ni cepat naik gaji)

ntahla..pendapat masing2..ala ape salahnye kn laki bagi hantaran kat isteri..tuk bini die jugak..
bknnya org lain..kan?kan?kan?