Monday, January 30, 2012

rumah kami syurga dunia kami

dah cukup tepat2 3 tahun duduk kat kl.mula menapakkan diri di ibukota kuala lumpur pada januari 2009 dengan tawaran kerja di sebuah sektor swasta..sebatang kara di kuala lumpur ini..boyfren pn duk jauh time tu..dari sewa bilik..pindah randah sewa rumah..kawin..branak..kini tiba masanya untuk kami memiliki kediaman sendiri..xde dah kene halau ng tuan rumah ke ape dah selepas ni..hehe..berjela jela plak mukaddimah kali ni..pendekkan cerita..

mlm sabtu banjaria court kuar berita tv3..mslh mslh kn?org buat aduan sbb lmbt sgt dpt kunci..pastu ade yg dah dpt kunci masuk2 rumah rosak tile pecah sinki tercabut sume,owh risaukan?so hari ahad tu kuar gi tgk rumah.kami x dpt kunci lg tp gamble je la masuk..die dah opening utk sape2 yg dah dpt surat untuk amik kunci..mari saksikan gambar2 yg x brape nak comey ni.


sampai je excited la pulok rase..


berkenalan dgn bakal jiran tuw..brother ni just beli buat aset je.die nk buat homestay.

pastu kami pn pegi tgk unit kami walaupun x dpt kunci lg.try bukak pintu..jeng2..pintu x bekunci.so belh la masuk.horrey..kami checkingla takut ade ape2 kerosakan seperti yg digembar gemburkan dalam tv3 tu..alhamdulillah sumenye ok..




living room


3 bilik 2 toilet


kat sini mesti dhiya dpt ramai kawan.mostly yg beli rumah ni melayu..yelah rumah pkns kn..


dapur yang bakal berasap nanti


view from living room.leh tgk org mandi.hahaha kene beli teropong dulu :p

ni jelah yang mampu dimiliki stakat ni..rumah kat kl ni mhl2 sgt..tp at least ni rumah baru..market price pn dah naik 100k from harga beli tau..walaupun masuk tv ke..rumah pkns ke..tp risiko terbengkalai kurang,x brani nk beli rumah yg dari mane2 kontrantor tidak dikenali..baik beli rumah yg dah siap...nak beli landed properly tgula gajiku ceceh five figure..kalo x jgn mimpi..

so..kerisauan dah hilang.kami pun pegila midvalley jln2 sempat pau en husband untuk ni..lihat dibawah ye.





bab2 mengoder serahkan kat dhiya..


paradise rm 29.90

ptg tu pegi jumpe owner rumah sewa kat seri gombak untuk sewa bulan 3 ni..last2 die xnk duit pun booking.nak masuk baru byr deposit sume..



nak bwk kete dah kecik2 pun..



kulit muka ni tgh dlm proses perawatan dan pemulihan ye..sbb tu nmpak canggini..

baju nk gi vacation n balik kaybee pun blom kemas lagi ni..mlm ni kene kemas dah sket2..rabu dah nk gi,ayooo..

eh lupe nk ckp.mlm sabtu gi buat foot massage.sakit ok! tp sedap..rm20 utk 30 minit kat dlm carrefoure w.maju..best2..mext month leh la wat full body massage lak :p
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Post a Comment