Monday, February 27, 2012

Supplement

hi my blog and readers..wut are you doing?sihat x?..mentang2 la tajuk supplement..tanye sihat ke x..hehe..hehe actually sihat atau sakit kita bukan sbb supplement..tp sebab gaya hidup kita..pemakanan..dan persekitaran..agak2 supplement ni perlu ke x?sblm tu nk cerita..hehe..nak cerita sket..kalo dulu kn mase muda2 sebelum kawin i mmg x amik mane2 supplement sbb i rasa badan i ni cukup energetic..dulu lepas balik keje boleh lg gi shopping sampai malam kul 10 mlm baru balik..wiken kalo gi jalan seharian pun xde masalah..kalo gi shoping penat pun x rase sebab hepi kn dpt barang2..kalo org offer ape2 supplement i akan rejek awl2..sbb rase x perlu dan xnakla beli syg duit..hehehehe..

tapiii kn..skarang ni i dah rasa i memerlukan supplement..kenapeeeeee?sebab dah berumah tangga ke??huhu..sbb i rase bdn i dah x energetic..cepat penat..mudah pening..kdg2 tetiba je i rasa mcm x larat sgt..macam x boleh nk berdiri rasa nak rebah..huhu..kdg2 la bila ia datang..pastu duduk kat ofis tetiba rasa sakit kat tulang belakang yang paling hujung area punggung tu..kenapa yek???
kdg2 mls melayan semua ni..sbb dulu2 i ni sihat walafiat jer xdela terjadinye benda2 ni..
tapi tak dinafikanla sekarang kerja dah bertambah..kerja di ofis..balik rumah sambung kerja dirumah..masak untuk suami dan jugak buatkan bubur si kecik tu..basuh baju jemur baju..lipat baju..backpack si kecik tu..iron baju..tup tup dah kul 10.30 malam baru leh landing rilek2 tgk fb tgk laptop..wiken pun x belh rilek sgt apetah lagi nk tidur..ade je benda nk kene buat kalo kluar lagi la penat..skejap je dah pancit kepenatan..

sbb tu la skarang i dah start ambik supplement..sbb i rasa produksi badan dah x dpt menampung keperluan badan..ditambah pula gaya hidup yang x berapa nak sihat ni..hehe..makan minum ntah kemana..main belasah  je..bersenam pun x..udara kat kl ni plak x nyaman..tercemar..air mandi x bersih..seb baik air minum ade filter..hihi..nanti next entry i beritahu pasal supplement ni..i rase supplement ni sgt bagus..nak2 yg immune system badan lemah..yg penting ianya halal dimakan..dah mula selesa dan suka pada supplement ni..
next month nak start bagi pada si kecik tu..
tunggu i update next entry yer..bubyyeeee..

Thursday, February 23, 2012

ice skatting story

minggu lepas hari acik dtg kl sbb dia ada exhibition kat pwtc psl projek die..my adik ni no 3..produk mrsm jugak..hihihi..tahniah dpt gold medal..proud of you..klong doakan kakchik berjaya dunia akhirat
so wiken tu ambik die bwk jalan2 sunway pyramid.. i pun sbenarnye dah lame x kesini..last dtg sini masa zaman bujang..tu pun dgn kwn kalo x silap..back to story

makan makan

nape dya cium mama lame2 ni?

makchik yg nak sgt jumpa dhiya

skarang ni  dya dah xnak pandang camera bila ambil gambar

dah tua2 baru nk main ais skatting..owh u should try it!
ni la first time try main ais skatting..duk tepi je..pegang dinding x lepas..satu round pn x habis..suku je kut..hik3..susahnyeeee..i mmg x reti and surrender..kalo nk main ni baik duk sini seharian main puas2..jgn lupa bwk glove and stokin sendiri ye..mesti pakai baju lengan panjang and suar panjang yang tebal2..as protection sekiranya jatuh kulit xdela tergesel dgn ais..ade yang jatuh memang luka berdarah kulit..lagi la i takut..huhu..rasa nk gi prektis main ni smpai pandai..budak kecik pun pandai main :( camane mama nak ajar dya main ice skatting ni nnt..

kak chik ni walaupun first time dah pandai and terre..cayalah
habis babak ni..smbung babak lain pulak..jalan2 ambil angin time~

pemandangan x berapa nak cantik
me!

nampak x kulit i yg glowing gitu hasil penggunaan everlynn skincare
http://www.everlynnira.blogspot.com/
itu sajalah kisah saya pada kali ini..lots of love -ira-

Wednesday, February 22, 2012

lagi cuti cuti malaysia

11.02.2012 - Sabtu

saje terasa nk bersantai pada hujung minggu sesambil menghadiri wedding member of delima fren di negeri sembilan..so PD here i come!!!
enjoy dhiya first swimming training
at swimming pool thistle hotel 

dhiya dah x sabar nak gi mandi.mata .duk tgk kat kolam je
mase ni takut2 lagi
time ni plak die dah nak terjun dalam air..berani sgt la pulak
 kolam hotel ni kapasiti besar..so selesa lah dhiya x puas mandi..tapi x bagi mandi lama sgt..blaja2 je dulu ye syg..

jalan2 kat pantai hotel..best sbb ada privacy

ptgnya pula gi jalan2 kat teluk kemang..pantai yang memang ramai orang..makan2 di gerai2 kat sini
so picture of the day...


dhiya & mama kat teluk kemang
keesokannya pegi wedding ija..dah selamat..tgl lg sorang je...smoga yang lg sorang ni dipertemukan jodoh yang baik..enjoy zaman bujang dulu puas2..huhu..i miss zaman bujang i..

tgh tunggu pengantin siap

ija yang sgt gojes
delima dah jadi 10..happpyyyyy
thats all ;)

Monday, February 20, 2012

Why Women Cry

A little boy asked his mother, "Why are you crying?"

"Because I need to" she said.

"I don't understand," he said.

His mother just hugged him and said, "And you never will."

Later the little boy asked his father, "Why does mother seem to cry for no reason?"

"All women cry for no reason," his dad answered carelessly.
The little boy, still wondering why women cry

 finally the little boy asked the old wise shaikh (scholar). "He surely knows the answer", he thought.

"Ya Shaikh! Why do women cry so easily?"

The Shaikh answered:

"When Allah made the woman she had to be special. He made her shoulders strong enough to carry the weight of the world, yet gentle enough to give comfort.

He gave an inner strength to endure both childbirth and the rejection that many times comes from her children.

He gave her a toughness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue without complaining.

He gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child hurts her badly.

He gave her strength to carry her husband through his faults and
 fashioned her from his rib to protect his heart. He gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly.

And lastly, He gave her a tear. This is hers and only hers exclusively to use whenever she needs it. She needs no reason, no explanation, its hers.

You see my son, the beauty of a woman is not in the clothes she wears, the beauty of her face, or the way she combs her hair. The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart - the place where love resides."

Ihsan : Google Author: Unknown

Wednesday, February 15, 2012

gemukkah aku

hey hey blog..hmm hhmmm hmmm.ada mslh.masaalahhhhh.knape sluar dah rasa makin ketat?ade tu yg dah x muat..kalo baju x muat tu x kesah lg..ni sluar okeh..aaa tidak.dah lame x timbang berat..penimbang kat rumah dah rosak..sob2..adekah kene cari premium beutiful yang beharga 2500 tuh? knape ye sluar tak muat?rasenye xdela rasa berisi pun.adakah bentuk fisiologi tubuh dah berubah lepas bersalin..kut2 la tulang membuka ke mengembang ke melebar ke..ayat nk sedapkan hati..tp org len ada yg menten je xde pun berubah ape2..x suke x suke x suke xnak xnak xnak..sesuatu perlu dilakukan nih..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, February 9, 2012

Trip to JB & USS

I bercuti semingu tp just took 2 days annual leave dan menggunakan sepenuh masa yang ada..sgt seronok okeyh!trip to Universal Studio Singapore ni mmg best..kami pergi weekdays..sbb xnakla crowded dgn lautan manusia plak kat uss tu..itupun ramai jugak org kat sane tau..kalo weekend x dpt bygknlah mcmana..so far dpt grab main byk benda jugakla..kalo pergi ke sini kene pergi ramai2 dengan family atau kawan2 barulah best..kalo x byklah benda anda x dpt cuba..yelah sape nk jaga anak sape nk pegi main..baby tidak seswai untuk permainan2 extreme ni..mari saksikan kisah perjalanan kali ini..yang bestnye ada pemandu pelancong untuk vacation kali ini..terima kasih Pn.Diyana & En. Ali

otw to JB berenti di ayer hitam



 Ayer Hitam macam2 ada..


my heart & hurt

rasa nk beli je tau tp dhiya x main sume permainan mcm ni..heeee

mr. bear ni sgt gebu dan best..dhiya please say nak nak nak! on behalf of mama..tp x muat nk sumbat dlm kete larhhh..
 menarik kat sini..mcm2 ada tau..kerepek2..brg2 perhiasan..buah buahan dan teddy bear seperti diatas lebih murah ok! boleh singgah lagi lain kali..bukannye susah sgt pn nk dtg sini ;)

singgah di johor premium outlet (JPO)



inside JPO

my teddy bear and barbie doll..huggss



bertiga ;)
 
xde beli ape2 pun sbb sumenye boleh dpt kat kl lagi updated and harga kat sini xdela murah pun..saje je jln2 nk kenal tempat kn..


dua2 si kecik cenonet tu tdo kepenatan

sblm check in hotel singgah makan mee rebus Hj. Wahid kat restoren Al -Barakath.sedap boleh tahan lah nk compare ng mee rebus kat kl ni..owh kali ni nak try duk tune hotel je..rasenye lain kali xkn duk tune hotel dah kut sbb sempit x seswai utk family and kiddos



sblm pegi dinner kat stulang..massage dulu dgn encik robot..RM1 utk 3 minit

kami mkn di restoren sayam..balik hotel tdo ready for tomorrow pagi sebelum boarding to spore mestilah sarapan dulu..pekena kacang pol yg duk femes2 sgt org johor ni..erm sbb x biase mkn benda alah ni..so so la..boleh telan dan kenyang..


bfast dekat dgn bomba menikmati kacang pol

dah sampai USS ;)

sehari suntuk la duk kat sini..mestilah dtg pagi2 nanti rugi..kiteorng balik bile USS dah nk tutup kul 8 mlm..jgn lupa bwk botol mineral kalo nk masuk toilet ye..tadah air siap2 kat luar wat masuk toilet..hehe..mane bleh lap2 ng tisu jek..tp surau die proper..ade air, and aircond sume..selesa.

lagi2 gambar yg menarik dibawah



Transformer ni mmg best sgt..paling rugi kalo x try yg ni..real sgt2..i like!

comel btul org2 yg pakai rain coat ni kn?last2 x basah pun..tp bapak2 naik basah la plak
 


madagascar boat
 


giliran bapak2 jaga anak yer ;)



si manja mama!

 
papa nak naik roller coster tu..mama jaga dhiya kejap ye..








mlm tu gi round2 spore  and singgah arab street mkn murtabak spore kat zam zam restoren. pastu singgah marina bay..pemandangan mlm kat sini cantik dgn bagunan2nya yg tersusun

kalolah ade dslr ni mesti lagi cantik gamba ni..harap2 la ade org nk bagi hadiah anniversary nanti..
kul 12 tghmlm baru smpai hotel..dlm kreta tu dah tertido smpaikan orang  imegresen tu kejut sbb nk check muka satu2..keesokannye dah nk balik kl  tp sempat singgah zoo johor..






love dhiya and papa...muah!
 kbetulan masa smpai tu ada bird show..mmg best dan menghiburkan..burung2 tu sgt pandai main dan berlakon main kene kejar n kene tembak pastu rebah jatuh then mati..hahaha..klakar betullah..


Raina Sufiah Ali

Dhiya Qairina Ahmad Fadhli







 












tamat sudah cerita vacation kali ini lepas balik spore kami balik kota bharu..tapi singgah kuantan attend wedding kawan skolah rendah dan menengah rendah saya..


Slamat pengantin baru Eddy & Nida


Smoga cepat2 dapat baby!
kita bersambung cerita plak ye..weekend ni nk gi jalan2 PD sambil2 attend wedding a friend of delima geng..tunggu next entry ya! bubbbyyeeee!!!!!