Monday, February 27, 2012

Supplement

hi my blog and readers..wut are you doing?sihat x?..mentang2 la tajuk supplement..tanye sihat ke x..hehe..hehe actually sihat atau sakit kita bukan sbb supplement..tp sebab gaya hidup kita..pemakanan..dan persekitaran..agak2 supplement ni perlu ke x?sblm tu nk cerita..hehe..nak cerita sket..kalo dulu kn mase muda2 sebelum kawin i mmg x amik mane2 supplement sbb i rasa badan i ni cukup energetic..dulu lepas balik keje boleh lg gi shopping sampai malam kul 10 mlm baru balik..wiken kalo gi jalan seharian pun xde masalah..kalo gi shoping penat pun x rase sebab hepi kn dpt barang2..kalo org offer ape2 supplement i akan rejek awl2..sbb rase x perlu dan xnakla beli syg duit..hehehehe..

tapiii kn..skarang ni i dah rasa i memerlukan supplement..kenapeeeeee?sebab dah berumah tangga ke??huhu..sbb i rase bdn i dah x energetic..cepat penat..mudah pening..kdg2 tetiba je i rasa mcm x larat sgt..macam x boleh nk berdiri rasa nak rebah..huhu..kdg2 la bila ia datang..pastu duduk kat ofis tetiba rasa sakit kat tulang belakang yang paling hujung area punggung tu..kenapa yek???
kdg2 mls melayan semua ni..sbb dulu2 i ni sihat walafiat jer xdela terjadinye benda2 ni..
tapi tak dinafikanla sekarang kerja dah bertambah..kerja di ofis..balik rumah sambung kerja dirumah..masak untuk suami dan jugak buatkan bubur si kecik tu..basuh baju jemur baju..lipat baju..backpack si kecik tu..iron baju..tup tup dah kul 10.30 malam baru leh landing rilek2 tgk fb tgk laptop..wiken pun x belh rilek sgt apetah lagi nk tidur..ade je benda nk kene buat kalo kluar lagi la penat..skejap je dah pancit kepenatan..

sbb tu la skarang i dah start ambik supplement..sbb i rasa produksi badan dah x dpt menampung keperluan badan..ditambah pula gaya hidup yang x berapa nak sihat ni..hehe..makan minum ntah kemana..main belasah  je..bersenam pun x..udara kat kl ni plak x nyaman..tercemar..air mandi x bersih..seb baik air minum ade filter..hihi..nanti next entry i beritahu pasal supplement ni..i rase supplement ni sgt bagus..nak2 yg immune system badan lemah..yg penting ianya halal dimakan..dah mula selesa dan suka pada supplement ni..
next month nak start bagi pada si kecik tu..
tunggu i update next entry yer..bubyyeeee..

No comments:

Post a Comment