Thursday, February 9, 2012

Trip to JB & USS

I bercuti semingu tp just took 2 days annual leave dan menggunakan sepenuh masa yang ada..sgt seronok okeyh!trip to Universal Studio Singapore ni mmg best..kami pergi weekdays..sbb xnakla crowded dgn lautan manusia plak kat uss tu..itupun ramai jugak org kat sane tau..kalo weekend x dpt bygknlah mcmana..so far dpt grab main byk benda jugakla..kalo pergi ke sini kene pergi ramai2 dengan family atau kawan2 barulah best..kalo x byklah benda anda x dpt cuba..yelah sape nk jaga anak sape nk pegi main..baby tidak seswai untuk permainan2 extreme ni..mari saksikan kisah perjalanan kali ini..yang bestnye ada pemandu pelancong untuk vacation kali ini..terima kasih Pn.Diyana & En. Ali

otw to JB berenti di ayer hitam



 Ayer Hitam macam2 ada..


my heart & hurt

rasa nk beli je tau tp dhiya x main sume permainan mcm ni..heeee

mr. bear ni sgt gebu dan best..dhiya please say nak nak nak! on behalf of mama..tp x muat nk sumbat dlm kete larhhh..
 menarik kat sini..mcm2 ada tau..kerepek2..brg2 perhiasan..buah buahan dan teddy bear seperti diatas lebih murah ok! boleh singgah lagi lain kali..bukannye susah sgt pn nk dtg sini ;)

singgah di johor premium outlet (JPO)



inside JPO

my teddy bear and barbie doll..huggss



bertiga ;)
 
xde beli ape2 pun sbb sumenye boleh dpt kat kl lagi updated and harga kat sini xdela murah pun..saje je jln2 nk kenal tempat kn..


dua2 si kecik cenonet tu tdo kepenatan

sblm check in hotel singgah makan mee rebus Hj. Wahid kat restoren Al -Barakath.sedap boleh tahan lah nk compare ng mee rebus kat kl ni..owh kali ni nak try duk tune hotel je..rasenye lain kali xkn duk tune hotel dah kut sbb sempit x seswai utk family and kiddos



sblm pegi dinner kat stulang..massage dulu dgn encik robot..RM1 utk 3 minit

kami mkn di restoren sayam..balik hotel tdo ready for tomorrow pagi sebelum boarding to spore mestilah sarapan dulu..pekena kacang pol yg duk femes2 sgt org johor ni..erm sbb x biase mkn benda alah ni..so so la..boleh telan dan kenyang..


bfast dekat dgn bomba menikmati kacang pol

dah sampai USS ;)

sehari suntuk la duk kat sini..mestilah dtg pagi2 nanti rugi..kiteorng balik bile USS dah nk tutup kul 8 mlm..jgn lupa bwk botol mineral kalo nk masuk toilet ye..tadah air siap2 kat luar wat masuk toilet..hehe..mane bleh lap2 ng tisu jek..tp surau die proper..ade air, and aircond sume..selesa.

lagi2 gambar yg menarik dibawah



Transformer ni mmg best sgt..paling rugi kalo x try yg ni..real sgt2..i like!

comel btul org2 yg pakai rain coat ni kn?last2 x basah pun..tp bapak2 naik basah la plak
 


madagascar boat
 


giliran bapak2 jaga anak yer ;)



si manja mama!

 
papa nak naik roller coster tu..mama jaga dhiya kejap ye..








mlm tu gi round2 spore  and singgah arab street mkn murtabak spore kat zam zam restoren. pastu singgah marina bay..pemandangan mlm kat sini cantik dgn bagunan2nya yg tersusun

kalolah ade dslr ni mesti lagi cantik gamba ni..harap2 la ade org nk bagi hadiah anniversary nanti..
kul 12 tghmlm baru smpai hotel..dlm kreta tu dah tertido smpaikan orang  imegresen tu kejut sbb nk check muka satu2..keesokannye dah nk balik kl  tp sempat singgah zoo johor..






love dhiya and papa...muah!
 kbetulan masa smpai tu ada bird show..mmg best dan menghiburkan..burung2 tu sgt pandai main dan berlakon main kene kejar n kene tembak pastu rebah jatuh then mati..hahaha..klakar betullah..


Raina Sufiah Ali

Dhiya Qairina Ahmad Fadhli







 












tamat sudah cerita vacation kali ini lepas balik spore kami balik kota bharu..tapi singgah kuantan attend wedding kawan skolah rendah dan menengah rendah saya..


Slamat pengantin baru Eddy & Nida


Smoga cepat2 dapat baby!
kita bersambung cerita plak ye..weekend ni nk gi jalan2 PD sambil2 attend wedding a friend of delima geng..tunggu next entry ya! bubbbyyeeee!!!!!

No comments:

Post a Comment