Wednesday, August 15, 2012

Khamis..Jumaat..counting days

I'm counting days not for raya..2 days more to see my little princess..
now she can walk confidently..yes!she addicted to walk and walk everywhere
poor mama cannot see my little's progress..
yesterday i called umie and speak with my little..tokmi siad she wanted hang on the phone
by her own..and walking around while talk with me..sambil sengih2 heard my voice tru the phone
i can heard my lil voice too..she said 'hehekhehek'
ooo..mama missed you a lot..its very tough being far away with u my lil..
i felt my life not complete at all..
can't wait to bring u back after raya..

Monday, August 13, 2012

Semput

Salam..nk buat keje pn xde mood..maklumlah lagi 5 hari nak raya..tahun ni sy nk beraya di kuantan..so pada kawan2 jemputlah dtg k erumah hari raya pertama..hari raya kedua sy balik KB..mengenangkan perjalanan jauh KL-KUANTAN-KB-KL ni ayoyoyo..penat sgt..bertambah penat dengan keadaan saya yg pregnant ni..saya dah request raya Kuantan dulu sbb x sanggup nk travel dalam keadaan berpuasa dan melayan karenah Qairina yang sgt aktif dlm kereta..sure saya mabuk muntah hijau..anak sy tu..die x tdo ye dalam kereta..bukan mcm budak lain naik je kete tdo..anak sy x tdo sebarangan..even bawak die jalan2 penat sekalipun x tdo atas pangkuan..dalam stroller pn die tdo amik rest je 15-20 minit..mase kecik2 dulu die x mmg x suka naik kereta..kalo perjalanan balik kampung 7 jam..die nangis melalak dalam keta 5 jam..tdo sejam..berjaga sejam..pheww~~saya pula mudah mabuk..huwaaaa...

eh2..topik kan pasal semput..pnah x kene semput?sy sbenarnye x taula rasa semput tu mcmana..tp second pregnancy ni sy selalu rasa susah nk bernafas, tak cukup nafas, kene tarik nafas panjang2..rasa mcm saluran pernafasan tu sempit sgt..especially waktu malam..mmg selalu sgt jadi..semput la ni kan?akibatnya sy x leh tdo mcm biasa..sy terpaksa tdo sambil duduk..atau tdo berbaring atas simen je..esk tu mesti x cukup tdo dan sakit2 badan la sbb tdo atas simen..sbb tu hari ni sy mengantuk sgt!

tahun ni beraya biasa2 je..tiap2 tahun pn beraya mcm biasa..xdela grand ke ape..ada sepasang baju baru..sunat pakai hari raya tu..pn dah cukup..tp kn sy mcm teringin nk beli handbag raya..tp mcm x sempat je nk beli..puasa tahun ni sgt2 penat..tiap2 malam pengsan..tp stakat ni puasa penuh..harap2 penuhlah sampai akhir..mujur mak saya jaga Qairina kat Kuantan..sy dapat berehat sket..ni lg salah satu sebab sy request nk beraya kat Kuantan..ape lagi persiapan raya?baju raya & selipar raya qairina checked!biskut raya checked!duit raya?belommmm....

hmmm..kene start packing dah ni..byk nk kne packing untuk seminggu..smbung keje..adios..