Tuesday, October 30, 2012

simple but sweet

eh..eh ape yg sweet sgt ni..senyum smpai ke telinga dah ni...heheh..nk citer pasal my birthday celebration..hubby wat surprise..ingtkan gi mkn2 biasa je kat pizza hut..siap die ckp lg "xde kek la..gi cari habis..eskla beli kek plak" sy x kesah pn sbenarnye.."xpela kita order satu slice jer tiramisu" pastu pizza pn sampai..tgh mkn2 tu tetibe dgr music memula slow he pastu diiringi oleh beberapa staff yg nyanyi lagu happy birthday..then sy ckp sape plak yg sambut birthday ni..kita pn sambut birthday gak..samela..

tapi..tak sangka lak derang datang ke arah meja kami..lampu digelapkan..derang jalan smbil nyanyi lagu happy birthday..bawak kek dah juga bunga..eh..derang dtg ke meja kitela..mcm x caye lagi..tp dah sampai kat meja senderi mestila tu untuk sy kan?hehe..so sweet..rupa rupanya dituju khas untuk sy..dhiya pn tgk jer smbil kehairanan apela sume ni kn..org pompuan memangla suka benda2 gini..;))))))) thanks to my hubby..

kek birthday

bunga hidup ni..first time dapat lepas kawin..sblm ni dapat bunga plastik...kikiiki

ni sy yg order sbb ingatkan btul2 xde kek..lilin2 ni x suruh buat pn..tp staff kat situ yg letak

muka budak kecik yg mmg x sabar tgu makanan

erm..sedapnye..nt birthday dhiya next year buat birthday party tau..


Monday, October 29, 2012

happy birthday to me

yesterday 28 october was my birthday..happy birthday to me..
syukur Allah masih bg peluang untuk terus bernafas dimuka bumi ini...

tq to all yg wish birthday to me :)

Thursday, October 25, 2012

hari dah semakin dekat...

dah nk nak masuk 36 weeks..tapi satu benda pn x packing lagi..kalo lah emergency mase tu kut terhegeh baru nk packing baby& mama backpack tuk ke hospital..

set berpantang pn belom beli..breast pump pun x beli lagi..

esok raya haji..ni first raya haji kami dapat raya bersama2..tp ntah..still xde mood..hari ni hari khamis ofis dan jalan dah lengang..sy still keje..cuti jumaat sabtu ahad je..mlm ni or pagi raya baru balik kut..qairina baru baik demam..mmg penat sgt sepanjang mgu bila anak demam sbb sy x leh tdo mlm..kene jaga suhu..hanya tido-tido ayam jer..balik raya ni balik untuk rehatkan badan..kalo my gynea kat kuantan specialist hospital bukak klinik sabtu ni ingat nk buat checkup 36 weeks truslah..

oh ye..sy sentap sgt..ntahlah..xtaula nk ckp..nk luah pn x bleh..ok lah it about..let me just say the word is 'rude'..jgnla buat benda2 or layan sy dgn 'rude'..ye mmg sy sensetif sbb sy ade hati dan perasaan..tambah2 dgn keadaan sy skang ni tlgla consider sket ..sy tahu i'm not good enough...

Monday, October 15, 2012

shes stil a baby

for me..qairina is still a baby..sayu hati bila tgk die tgh tdo kat sbelah.. innocentnye..she a baby!...
 dah pandai sgt skarang..sume org ckp dah faham..
teringat aksi2 comel die..
mama syg dhiya!

die baby lagi..
mama akan sentiasa ingt..tokmi slalu pesan..pesanan yg diberikan oleh tok chek kpd tokmi..
tokmi pesan kat mama..
tulang die halus dan kecil mcm tulang burung..
kene hati2 la pegang jgn kasar2 nt tersalah bahu ke ape ke..
jgn lambung2 anak..
usus perut nipis mcm kulit bawang
maksudnye kene jaga mkn xleh nk sumbat suka hati je
bukan reti nk bgtau sakit perut ke ape

kepala die macam kulit telur (ni mama tambah..hehe)
kepala baby ni lembut lg..tulang2 pn x bercantum sepenuhnye..
jaga betul2 jgn bg terantuk or jatuh kepala tu

baby sebesar ni tgh aktif..sume benda nk belajar..
sume benda nk explore..semua benda nk tiru buat..
jgn marah baby sebesar ni..tapi belailah sepenuh kasih sayang..
baby sebesar ni x tahu lagi erti keselamatan diri..
die hanya tahu nk bermain..nk perhatian kasih syg ibu bapa..
kita sebagai ibu bapa lah harus jaga keselamatan anak sebesar ni..
mereka x tahu apa2..
mmg akan slalu jatuh
selalu terantuk
tapi mereka xtahu ape2...
jadi tgklah anak anada sentiasa..

jgn nk sedap baring rilek badan je..
tapi anak selak ke diri dah!!

hmmmm ;(



not for sale!!

story story for dhiya...

boringnye..hari ni xde mood nk keje..rase mcm nk balik rumah tdo..dah lame blog xde gamba2..mehla letak sket gamba2 random dan story2 yg lepas..hihihi


nk gi klinik nk inject 14.09.2012
masa ni mama baru beli car seat..so rasmi dgn bwk dya ke klinik for 1 year old injection..mmg lewatkan atas sebab2 tertentu..

lepas balik dari injection papa tetibe ckp leh balik rumah..so trus plan nk gi short holiday..malam tu jugak book hotel n kemas..tgu dya tdo mama angkut barang dalam kete..dah 3 mgu x jumpe papa lepas raya..
kita pergi ke cameron dan lake town resort..



sejuk kat psr malam cameron sbb baru lepas hujan


bwk si kecik yg comel ni jln2 sket..dah lame sgt2 x jalan2 sbb kesihatan dhiya x mengizinkan sblm ni..dah sihat walafiat mama n papa bwk jln2..walaupun mama xdela berapa larat sgt time ni pregnant dah 30 weeks..kene false contraction kat cameron..tapi mama rilek je wat xtau..dya mmg excited sgt2 mmg nmpak kat muka tu happy..


Bukit Merah Lake town resort 17.09.2010 

 
ni mama selitkan jugak gmaba dya masa wedding ciksu farah..adik tokmi yang bongsu..masa hari raya ke 7 hari tu..



comel btul anak dara bergaya dgn gaun2 camni 25.08.2012


flower girl at wedding ciksu farah kat rantau panjang  25.08.2012

lepas raya..mama bwk dya balik kl setelah 2 bulan duk ng tokmi kat kuantan..tapi tgl kita berdua je sbb papa dah kene keje kat offshore..its ok..mama kan ada..kita still bleh gi jalan2 ;p


Hepi mama bwk gi klcc jalan2


tgk tu..excited terlebih tu..


mkn aiskrim ;)


jln2 petang kat kawasan rumah 02.09.2012
lots of luv,
mama


Thursday, October 11, 2012

suke..suke

mcm happy jer kn..sbbnye skang ni dah bleh bukak blog and tulis2 kat ofis..kalo dulu xbleh..dah upgrade window baru ni bleh la plak..nk tulis2 kat rumah mmg x dptla..balik dah penat..anak nk perhatian..kerja rumah lagi..dop dang la katekan..

wiken ni sy nk balik hometown..nk booking private hospital untuk bersalin nanti..plus dah rindu sgt nk jumpe family ;)

Wednesday, October 3, 2012

update

lamenye x bukak blog..just quick update..i'm 33 weeks now..duk baik2 ye syg kat dlm perut mama tu..be a good baby mcm kakak..kakak?janggal sbb mama pgl qairina 'adik' hehe..nt baby mama second lahir adik jadi kakak la...owh before terlupa..nk buat list to do sket

1. packing bag bersalin
2. kemas baju2 yg xnak pakai

sket je kan?tapi nk buatnye punyelah payah dgn budak kecik little monster ni kat rumah time wiken x leh buat ape duk melayan kerenah die jer..tapi backpack tu wajib buat dah..harap2 baby kuar middle november ye syg..tgu mama balik kuantan dulu..mama sorang2 je ng kakak kat kl ni..papa xde sbb keje..huk3..harap2 papa dpt balik tgk adik lahir ke dunia ni..tapi mama sentiasa ready kemungkinan papa xdpt balik..ya Allah aturkanlah yang terbaik dan permudahkanlah urusan ku..amin..