Monday, January 30, 2012

rumah kami syurga dunia kami

dah cukup tepat2 3 tahun duduk kat kl.mula menapakkan diri di ibukota kuala lumpur pada januari 2009 dengan tawaran kerja di sebuah sektor swasta..sebatang kara di kuala lumpur ini..boyfren pn duk jauh time tu..dari sewa bilik..pindah randah sewa rumah..kawin..branak..kini tiba masanya untuk kami memiliki kediaman sendiri..xde dah kene halau ng tuan rumah ke ape dah selepas ni..hehe..berjela jela plak mukaddimah kali ni..pendekkan cerita..

mlm sabtu banjaria court kuar berita tv3..mslh mslh kn?org buat aduan sbb lmbt sgt dpt kunci..pastu ade yg dah dpt kunci masuk2 rumah rosak tile pecah sinki tercabut sume,owh risaukan?so hari ahad tu kuar gi tgk rumah.kami x dpt kunci lg tp gamble je la masuk..die dah opening utk sape2 yg dah dpt surat untuk amik kunci..mari saksikan gambar2 yg x brape nak comey ni.


sampai je excited la pulok rase..


berkenalan dgn bakal jiran tuw..brother ni just beli buat aset je.die nk buat homestay.

pastu kami pn pegi tgk unit kami walaupun x dpt kunci lg.try bukak pintu..jeng2..pintu x bekunci.so belh la masuk.horrey..kami checkingla takut ade ape2 kerosakan seperti yg digembar gemburkan dalam tv3 tu..alhamdulillah sumenye ok..




living room


3 bilik 2 toilet


kat sini mesti dhiya dpt ramai kawan.mostly yg beli rumah ni melayu..yelah rumah pkns kn..


dapur yang bakal berasap nanti


view from living room.leh tgk org mandi.hahaha kene beli teropong dulu :p

ni jelah yang mampu dimiliki stakat ni..rumah kat kl ni mhl2 sgt..tp at least ni rumah baru..market price pn dah naik 100k from harga beli tau..walaupun masuk tv ke..rumah pkns ke..tp risiko terbengkalai kurang,x brani nk beli rumah yg dari mane2 kontrantor tidak dikenali..baik beli rumah yg dah siap...nak beli landed properly tgula gajiku ceceh five figure..kalo x jgn mimpi..

so..kerisauan dah hilang.kami pun pegila midvalley jln2 sempat pau en husband untuk ni..lihat dibawah ye.





bab2 mengoder serahkan kat dhiya..


paradise rm 29.90

ptg tu pegi jumpe owner rumah sewa kat seri gombak untuk sewa bulan 3 ni..last2 die xnk duit pun booking.nak masuk baru byr deposit sume..



nak bwk kete dah kecik2 pun..



kulit muka ni tgh dlm proses perawatan dan pemulihan ye..sbb tu nmpak canggini..

baju nk gi vacation n balik kaybee pun blom kemas lagi ni..mlm ni kene kemas dah sket2..rabu dah nk gi,ayooo..

eh lupe nk ckp.mlm sabtu gi buat foot massage.sakit ok! tp sedap..rm20 utk 30 minit kat dlm carrefoure w.maju..best2..mext month leh la wat full body massage lak :p
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, January 27, 2012

I need theraphy

it been 25 years i used my body..thank you Allah..my artery, vein, muscle, nerve working without rest..think i have to reenergized them ..lately i always feel tired, pain, lazy, headace..i need to service my body back lor..

i wanna try foot reflexology massage




Tuesday, January 24, 2012

cuti CNY

hi..miss u my blog...betul2 cuti duk bermalasan CNY ni.Aktiviti yg dilakukan hanyalah menghadirkan diri ke majlis kawan2..tahniah ye korang!smoga berbahgia ke akhir hayat..CNY ni x pegi jalan mane2 sbb mls nk redah jem.rase2nye jem lg teruk sbb semua kaum balik kampung..

Majlis Akad Nikah Huda & Pian di Sg Buloh.
Majlis Perkahwinan di dewan masjid kepong..sgt suka konsep pasang ceramah agama masa majlis berlansung..
mama & dhiya ;)
otw balik kuantan..dhiya demam teruk..mama risau
tenang je balik kg..udara pun nymana..yg bestnye..x perlu nk masak..ramai pengasuh dhiya..leh rehatkan diri sepuasnye...mmg sy btul2 cuti dan bermalasan sepanjang CNY ni..keesokannye ada wedding kawan dan juga ada kawan bertunang ;) see the pictures...

Congrate Faieqah & Husband ;)

bergaya dgn shawl ala loose style gituw...tp nak begaya pn x boley..dhiya tarik2 tudung mama..huk2..

Majlis Pertunangan Ayu..tahniah buat.kwn mrsm mzms..

ha? sincan mama..

demam pn aktif semacam gak..dhiya ni x reti duk diam skang

eeerrrrhmmmmmmmm.....

cari hadiah n cake utk birthday paksu aman
dhiya tertido atas bahu papa

beli satay zul yg maveles tu..
Selamat hari lahir 9 tahun aiman.adik bongsu saya ;)
hehe..kambing la...ni la ayah saya yg suka bela kambing.dah beranak pinak pn kambing ayah

esk dah nk balik kl..masih x puas bercuti dan bermalasan..mesti jemm teruk ni..apepun berhati hati ji jalan raya pandu cermat jiwa selamat ingatlah org2 yg tersayang..bubbyeee.

Thursday, January 19, 2012

Cherish the moment becoming mother~

byk saat2 indah yang tidak dapat dilupakan..betapa indahnya perasaan untuk bergelar ibu..nape tetibe rindu zaman preggy lak nieh?biasela pompuan kn..sape2 pn akan rase mcam tu kowt..walaupun mase imengandung hidup penuh tragis..byk cabaran..erkss?..itu malas nk diceritakan..biarlah disimpan sahaja..skejap je mase berlalu..dhiya qairina dah nak masuk 8 bulan pon..korek2 gamba yang x seberapa ada mase ngandung dulu..selama 9 bulan tu i x suka ambik gamba, x suke mekup, muka x berseri lansung...org ckp kalo  ngandung anak pompuan mak die hilang seri sebab seri tu turun ke anak...anak perempuan ambik seri maknye..betul ke yek?xpela btul ke tidak ke...itu hanyalah bualan org tua2..tapi kn satu benda ngomelan org tua2 yang i x berapa percaya rupanya betul2 berlaku..mase mengandung dulu byk benda yang nak makan tak tercapai hasrat..bila lahir baby i asyik meleleh air liur..baju basah je kat dada..
lets the strory begins...


mase ni dalam 3 bulan lebih gi jln2 kat melaka tapi i not enjoy that moment sbb bdn penat pastu kepala pun pening sbb last minit, unplanned, cari hotel bukan main susah lg nk dpt..

dah nak masuk 5 bulan.. gi jalan2 bukit tinggi
mmg jenis perut besar last timbang before besalin naik hampir 20kg..doktor pn marah takut baby besar 
peace mummy to be ;)
posing pn malas je
hari pertunangan one of delima member
finally shes getting married this weekend ;)

ni masa wedding day cousin hubby dah 8 bulan

masa dalam pantang muka memang pucat lesi
kat klia after two months dah naik flite
dlm tren otw ke airport
kenduri cousin hubby lepas raya
mek puting..huhuhu ;)
jalan2 kat klcc
jalan2 kat OU testing stroller
nak gi mid valley..dah besar kn dhiya...
dhiya bergaya dgn spek itam
saat2 ni mmg indah..diabadikan dalam blog untuk kenangan ;)

Tuesday, January 17, 2012

bosey dop tahu nok wat gapo

kalu ado kijo merungut bz..xdop kijo bosey la plop..serbo dop keno..rindu wes ke budok kecik ni.

teke ape perubahan kat dhiya tu?ape?makin comel? tu semestinye la..like mother like doter la (mula la tue..) mane ade ibu di dunia ni ckp anak mereka x comel kn?

psl balik taya cina dah selesai mslh..nmpknye mama n dhiya dpt cuti bersama papa..papa x jadi gi miri.. :)

tgk gmba ni mesti tau kn ape perubahan dhiya

rambut depan dah pendek..nekmi potong mase balik kuantan hari tu

bosan kalo sgt xde keje..haihhh..so ape yg dibuat oleh mama ira?


dah mula la tu mengambik gamba posing sendiri ambik sendiri..hahaha.dah la muka seposen..muka x pakai makeup lnsung even compact powder pun..lipstick nipis je la sbb nk posing..lain benar la ng gamba2 lame mase kat ofis lame dulu..mase anak dara dulu2.uih jgn tatau dari zaman anak dara dulu lagi tau ada gmba posing sorang2 ambik gmba sendiri..nt la kalo ade i upload..leh la dhiya tgk gmba mama die ni kn..huk3

yg ni pucat lesi without lipstick..skang ni dah mls nk beriya2 makeup..tp minat tu mmgla ade lagi..suko cewi suko jangok..hehe tp skang dah malu la nk mekap cam dulu tu nt tekejut plak sume yg ade dlm bangunan ni..hahaha..


hari2 duk ngadap pc ni..screen die besar tau..pc baru ni seusia ng first day i kat sini..i like u mr.pc


tiap2 hari mesti ade mknan kunyah2..ni beli mase lunch td.from cosway 2 paket 3 ringgit only.penghabisan stok.. owh nk survey2 hotel kat jb ni..jumpe lg.bye.
Published with Blogger-droid v1.7.4